Zakaj jesti ekološko pridelano hrano?

Zakaj jesti ekološko pridelano hrano?

Obstaja več razlogov, ki nas pripeljejo do razmišljanja o ekološko pridelani hrani. Na prvem mestu je gotovo skrb za naše zdravje.

»MANJ JE VEČ« je rek, ki prav gotovo velja za ekološko pridelano hrano. Zakaj? Ker je ekološko pridelana hrana pomemben vir moči, spodbujevalec in ohranjevalec dobrega zdravja in počutja. Vsebuje pomembne vitamine, rudnine, beljakovine in maščobe, je polnega okusa in nas nahrani, ne napolni.

Ekonomski svet nas obvladuje s ponudbo, agresivnimi, domiselnimi in psihološko naravnanimi reklamami. Zato tudi pri tovrstnih nakupih hrane nismo dovolj pozorni.

Drugi vzrok za uživanje ekološko pridelane hrane je skrb za okolje in s tem odgovornost do zanamcev. Način pridelave hrane in prehranske navade imajo ogromen vpliv na ekološko stanje našega planeta. Zato je potrebno dati poudarek na sezonski ekološko pridelani hrani lokalnih pridelovalcev hrane.

Danes je način življenja drugačen, kot je bil v času naših dedkov in babic, vendar pa to ne pomeni, da si ne moremo privoščiti zdrave, ekološko pridelane hrane. Cilj nas, ki predelujemo hrano je, da potrošniku zagotovimo naravne, zdrave in okusne proizvode. Surovine zagotavljamo iz kontroliranih ekoloških kmetij, ki svojo naravno kakovost pridelkov ohranjajo brez uporabe zdravju škodljivih snovi.

Eden od razlogov za uživanje ekološko pridelane in predelane hrane je tudi varnost teh živil saj v njih ni zdravju tako škodljivih pesticidov in so brez gensko spremenjenih organizmov (GSO).

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.